Voedingsadvies

Een gezonde levensstijl helpt je om meer energie en een gezonder en slanker lichaam te krijgen. Waardoor je je beter in je vel voelt en de dagelijkse uitdagingen beter aan kunt.  Het klinkt zo simpel : gewoon gezond eten, voldoende bewegen, af en toe eens lekker ontspannen, meer niet.  Maar wat is gezond eten ? Hoeveel is voldoende bewegen ? En hoe ga ik dat allemaal volhouden ? Je bent het beu om altijd maar op je eten te moeten letten, calorieën of punten te tellen, bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, af te vallen en terug (nog meer) bij te komen.  Je hebt geen zin meer om jezelf vanalles te ontzeggen en honger te lijden.  Je wilt gewoon normaal kunnen eten, uit eten gaan of naar een feestje en daar geen stress over hebben. Maar op de één of andere manier lukt het niet. Of misschien weet je eigenlijk prima wat gezonde keuzes zijn, maar val je steeds weer terug in je oude gewoontes en dus in je oude gevoel en gewicht. In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet.

Waarom werken diëten niet ?

Elk dieet heeft als doel om zo snel mogelijk kilo’s te verliezen, en over het algemeen lukt dat wel.  Met welk dieet dan ook.  Maar alle diëten zijn beperkend, en werken alleen op korte termijn.  Ze zijn vaak heel streng, dus je geeft het op. Of je keert terug naar je oude levenswijze zodra je je streefgewicht hebt bereikt. Waardoor je weer aankomt, en misschien nog meer dan voorheen.  Een tijdje later probeer je weer een ander dieet, en zo creëer je uiteindelijk het jojo-effect, waardoor afslanken steeds moeilijker wordt.

Hoe kan je dan wel blijvend gewicht verliezen ? 

Alleen door je eet- en leefpatronen permanent te veranderen, kan je ook op lange termijn slank worden en blijven. Realiseer je dat afslanken een langzaam proces is.  De kilo’s zijn er ook niet in enkele weken bijgekomen, dus ze zullen er langzaam terug afgaan.  Weet ook dat het niet in een rechte lijn gaat.  Ga dus niet elke dag op de weegschaal staan. 1 à 2 keer per maand is meer dan genoeg.  De weegschaal hoeft jou niet te vertellen dat je goed bezig bent.  Dat weet je zelf wel.  Maak er je eigen programma van en houd het haalbaar.  Kies realistische doelen die je kunt volhouden.  Niet alleen op middellange termijn, maar de rest van je leven.

Stop dus met diëten en verander je eetgewoonten, voorgoed.  Het gaat niet om alles of  niets.  Het gaat om balans.  Alles blijven eten, maar met mate.  Bewustere keuzes maken. Niet te streng zijn voor jezelf, maar gewoon een middenweg zoeken, waar jij je goed bij voelt, zonder het gevoel te hebben op dieet te zijn.

Focus niet meer op jouw ideale maat, maar op je goed voelen, meer energie krijgen. Het gewichtsverlies volgt dan wel vanzelf en is de bonus van jouw gezonde levensstijl.

Niet diëten, maar gewoon blijven eten!

Om het je makkelijker te maken ga ik je hierbij helpen met voedingsadvies.  Samen zorgen we ervoor dat jij terug controle krijgt over je eetgewoonten en je leven, zodat jij op een veilige en gezonde manier op jouw streefgewicht komt en blijft. Een gezonde levensstijl is geen dieet, maar een keuze.  Je krijgt van mij geen voedingsschema’s, je hoeft geen calorieën te tellen of light-producten te kopen, je hoeft jezelf niets te ontzeggen.  Je kan en mag gewoon àlles eten, maar alleen wanneer jij daar bewust voor kiest.  Vind de balans tussen gezond eten en genieten, en de kilo’s volgen vanzelf.

Bij een uitgebreid intakegesprek bekijken en bespreken we jouw eet- en leefgewoonten. Naast enkele algemene richtlijnen over gezonde voeding geef ik je concrete tips voor gezondere keuzes in voeding en beweging, waarmee je onmiddellijk van start kan gaan.  Na dit gesprek krijg je per mail het e-book gezonde levensstijl toegestuurd.

Het voedingsadvies is een eenmalige consultatie en zit inbegrepen in het intakegesprek afslanken met hypnose, maar kan ook apart worden bijgeboekt bij een kuur BodySculptor.

 

 

Ben je benieuwd wat ik allemaal voor jou zou kunnen betekenen?

 

Ik help u graag verder!

Gegevens

Molenlei 1, 2650 Edegem

Hypnosepraktijk Ann Fieuw CommV.

[email protected]

BE0773.396.341.