Veel gestelde vragen? (FAQ)

Is hypnose eng of gevaarlijk ?
Neen, hypnose is heerlijk ontspannen en een heel bijzondere ervaring. Je maakt de hele sessie gewoon mee en behoudt te allen tijde zelf de controle.  Een hypnotiseur kan alleen veranderen wat jij wil dat verandert.

Hoe voelt het om in hypnose te zijn ?
Iedereen die ooit in hypnose is geweest zal het beamen: het is een heerlijke ontspannen en fantastische ervaring. Je raakt niet ‘weg’, je hoort alles en maakt alles mee.

Een hypnotiseur gebruikt vaak het woord ‘slaap’. Ga ik ook echt slapen ?
Nee je gaat niet slapen.  Je bent gewoon bij bewustzijn en maakt alles mee. Je brein weet echter precies wat er bedoeld wordt met het commando ‘slaap’ en zal je een zetje geven om sneller en dieper te ontspannen of direct in hypnose te gaan.

Kan ik in hypnose blijven “hangen” ?
Neen, dit is niet mogelijk.  De hypnotiseur heft de hypnose op of je kunt het proces zelf stoppen.

Kan men mij onder hypnose dingen laten doen of zeggen die ik niet wil ?
Neen, dat is onmogelijk.  Een hypnotiseur kan je alleen ‘dingen laten doen’ die je in het dagelijks leven ook zou doen.  Zou je moreel iets verwerpen of normaal gesproken iets beslist nooit doen, dan doe je dat in hypnose ook niet.

Werkt hypnose altijd ?
Hypnose werkt net als andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen. Gelukkig komt dit bij hypnose niet zo vaak voor en je wordt natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op de sessie zodat de slagingskans optimaal is.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden ?
In principe kan iedereen die de bereidheid heeft gehypnotiseerd worden.

Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden ?
Neen, je bereidheid is steeds nodig om een staat van hypnose te verkrijgen.

Kan ik gehypnotiseerd worden zonder dat ik het weet ?
Ook dit is niet mogelijk.  Geen bereidheid = geen hypnose.

Als hypnose zo goed werkt, waarom gaat dan niet iedereen naar een hypnotiseur ?
Helaas weten veel mensen niet dat hypnose problemen kan oplossen.  Zij kennen enkel showhypnose, waar het sensationele en grappige centraal staat.   En juist directe hypnose is bijzonder geschikt om veranderingen te maken in het onderbewustzijn.

Hoeveel sessies heb ik nodig ?
Het aantal sessies varieert van persoon tot persoon. Uiteraard tracht ik u te helpen binnen zo weinig mogelijk sessies maar dat zal voor iedereen anders zijn aangezien elke behandeling individueel wordt aangepast.
Vaak is na één sessie al een verandering op te merken in jezelf maar zijn er twee tot drie sessies nodig, afhankelijk van de problematiek.

Mag er iemand anders aanwezig zijn tijdens de hypnosesessie ?
We werken tijdens een sessie steeds één-op-één.  Indien gewenst kan er wel iemand bij het voorgesprek aanwezig zijn.  Tijdens de sessie zelf heb ik je aandacht en focus nodig.

Komen dingen uit het verleden naar boven ?
In deze praktijk wordt geen regressie toegepast.  Met directe hypnose is het  niet nodig om de achtergronden van een probleem te weten of een pijnlijke kwestie op te rakelen.
Je vertelt waar je last van hebt en wat je wensen zijn.  Vervolgens gaan we in het onderbewustzijn de gewenste veranderingen tot stand brengen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat heb ?
Na de sessie heb je in veel gevallen direct resultaat. In enkele gevallen, zoals bij gewichtsbeheersing, kan het even duren voordat je resultaat ziet. Soms is het onderbewustzijn wat traag in het doorvoeren van de veranderingen en komt het resultaat wat later.

Hoe lang houden de veranderingen aan ?
De veranderingen zijn, in veruit de meeste gevallen, direct en blijvend.

Worden de sessies terugbetaald door het ziekenfonds ?
Helaas worden de sessies niet terugbetaald door het ziekenfonds.

Hebben hypnotiseurs beroepsgeheim ?
Absoluut.  Er wordt dan ook discreet omgegaan met de informatie van een cliënt, alles blijft strikt vertrouwelijk.

Hypnose is een prachtig hulpmiddel en een effectieve behandelmethode die vrijwel overal voor ingezet kan worden. Door middel van hypnose pak ik samen met u het probleem aan waar u misschien al lang mee rondloopt. Naast mijn specialisatie afslanken (virtuele maagring en voedingsadvies) kan ik je ook helpen om te stoppen met roken, stress, slechte gewoonten (bv. nagelbijten), slaapproblemen, zelfvertrouwen, angsten en fobieën, en nog zoveel meer.
DE OPLOSSING ZIT IN JEZELF!

Wacht niet langer en maak vandaag al een afspraak, dan beginnen we samen aan je fitte, gezonde en slanke leven!

Gegevens

Molenlei 1, 2650 Edegem

Hypnosepraktijk Ann Fieuw CommV.

[email protected]

BE0773.396.341.